טורניר הכספות הגדול (טורניר הפיזיקה)

הזמן: אמצע שנת הלימודים; המקום: מכון דוידסון לחינוך מדעי; הסיטואציה: אתם עומדים מול תיבה ("כספת") שבתוכה לייזרים, חוטי חשמל, מגנטים ומאוורר. יש לכם עשר דקות לפרוץ אותה, והספירה לאחור כבר החלה. האם תצליחו לפצח את הקוד שיפתח את המנעול?

טורניר הפיזיקה על שם שלהבת פריאר הוא ההזדמנות שלכם להוכיח לכולם שאתם מסוגלים. בטורניר, שהוא האירוע הגדול של תלמידי הפיזיקה בארץ, תתמודדו מול עשרות צוותים נוספים של תלמידי כיתות י"ב במגמת פיזיקה מרחבי העולם. במשך 48 שעות מלאות אנרגיה תהיה לכולכם מטרה משותפת אחת: לפרוץ את הכספות של הצוותים האחרים. נגלגל לרגע חצי שנה אחורה, לתחילת שנת הלימודים. אם תיבחרו לייצג את בית הספר שלכם בתחרות, תקבלו תיבה ומנעול שאותם תהפכו לכספת שלכם. בחצי השנה הבאה, עד לתחרות, יהיה עליכם לתכנן, לבנות ולהפעיל מנגנון נעילה, שיהיה מתוחכם מספיק כדי שאי אפשר יהיה לפתוח אותו בלי לפענח את העקרונות הפיזיקליים שמאחוריו. עכשיו, כשאתם יודעים את כל הפרטים, כל מה שנותר לנו לעשות הוא לאחל לכם הצלחה. אתם עוד תזדקקו לה.

גוף מארגן:

מכון דוידסון לחינוך מדעי

למי:

מתי: ימים שלישי ורביעי,29-28 במרץ 2017.

איפה:

מכון דוידסון לחינוך מדעי